• کاربر مهمان ،حجم مصرفی اینترت و دانلود شما از این انجمن به صورت نیم بها محاسبه می گرد . در صورتی که این سایت مورد توجه و رضایت شما قرار گرفته است ،لطفا با عضویت در سایت ،به جمع ما بپیوندید .
منتظر افتتاح فروشگاه اینترنتی جدید ما باشید . فروشگاه AZAX به زودی افتتاح خواهد شد .

مانیتور گیمینگ با مانیتورهای دیگر چه تفاوت‌هایی دارد؟

در مجموع 2 کاربر از این موضوع بازدید داشته است دیدن جزئیات

هم اکنون 1 نفر شامل 0عضو و 1مهمان در حال مشاهده این موضوع است

bahram5280

کاربر عضو
عضو انجمن 220ولت
کاربر عادی
عضویت
17 August 2022
ارسال ها
27
لایک ها
0
محل سکونت
india

زمانی که یک سیستم گیمینگ را سرهم می‌کنید همه از شما راجع به کارت گرافیکی که انتخاب کردید یا پردازنده‌ای که نصب کرده‌اید سؤال می‌کنند و اینکه کسی راجع به مانیتوری که استفاده می‌کنید حرفی نمی‌زند و اگر هم صحبتی شود نهایتاً اندازه آن را از شما می‌پرسند. آیا این موضوع بدین معنی است که نمایشگری که از آن استفاده می‌کنید اهمیتی ندارد و تأثیری در عملکرد شما نخواهد داشت؟ برخی‌ها معتقدند که مانیتور گیمینگ یکی از مهمترین لوازمی است که باید تهیه کنید و دیگران بر این باورند که اهمیت زیادی ندارد.
افرادی که از اهمیت مانیتور گیمینگ صحبت می‌کنند افرادی هستند که به بازی‌های شوتر اول شخص مانند CS:GO, Day Z و یا Overwatch می‌پردازند. در این بازی‌ها که نیاز به سرعت در عملکرد و واکنش دارند، 3 یا 4 میلی‌ثانیه عملکرد سریع‌تر یا کندتر نسبت به رقبا می‌تواند باعث برد یا باخت شما شود.

مانیتور گیمینگ چیست
مانیتور گیمینگ چیستمانیتور گیمینگ مانند دیگر تجهیزات گیمینگ مانند ماوس گیمینگ و هدست گیمینگ به دستگاهی گفته می‌شود که قابلیت‌های آن متمرکز بر بهبود عملکرد شما در حین بازی است.
از این جهت برخلاف مانیتورهای حرفه‌ای که هدف داشتن بیشترین رزولوشن و بالاترین دقت تولید رنگ به صورت طبیعی را دارند مانیتورهای گیمینگ بر روی داشتن ویژگی‌های دیگری متمرکز می‌شوند.
ممکن است برخی ویژگی‌ها مانند داشتن رزولوشن بالا هدف مانیتورهای گیمینگ نیز باشد، اما به اندازه ویژگی‌های دیگر یک مانیتور گیمینگ که آن را از مانیتورهای دیگر متمایز می‌کند اهمیت ندارد.
هدف اصلی مانیتورهای گیمینگ نمایش خروجی کارت گرافیک و پردازنده به شما با بالاترین سرعت ممکن و بیشترین کیفیت در درجه دوم است.
در ادامه به توضیح تفاوت‌های مانیتور گیمینگ و عادی می‌پردازیم.

تفاوت مانیتور گیمینگ و عادی
3 عامل اصلی که باعث ایجاد تفاوت بین مانیتور‌ عادی و مانیتور‌ گیمینگ می‌شود زمان واکنش‌دهی، لگ ورودی و فریم‌ریت هستند.
زمان واکنش‌دهی به معنای زمانی است که طول می‌کشد تا یک پیکسل از رنگ سفید به مشکی و دوباره به سفید تغییر رنگ دهد، درحالی که فریم‌ریت به معنی تعداد عکسی است که یک مانیتور می‌تواند در یک ثانیه نمایش دهد.

بیشتر بخوانید: برای خرید بهترین لپ تاپ به چه نکاتی توجه کنیم؟

مانیتورهای گیمینگ دارای زمان واکنش‌دهی کم و حداکثر فریم‌ریت ممکن هستند، به عنوان مثال مانیتور ASUS XG258Q دارای زمان واکنش دهی 1 میلی‌ثانیه و رفرش ریت 240Hz است. لگ ورودی نیز به معنای فاصله زمانی ورود دستوری از طریق کیبورد یا ماوس و نمایش داده شدن آن در مانیتور است که می‌بایست تا حد ممکن کم باشد.
برخی از مانیتورهای گیمینگ از نوع مانیتور عریض یا مانیتور اولترا واید هستند، مزیت استفاده از این دسته از مانیتورها ارائه زاویه دید بالاتر آن‌ها در بازی است، بدین صورت که دید بیشتری را نسبت به محیط اطراف خود در بازی خواهید داشت.
مانیتورهای عادی دارای نسبت تصویر 16:9 هستند، بدین معنی که نسبت طول تصویر به عرض آن 16/9 است، اما مانیتورهای عریض اکثراً دارای نسبت تصویر 21:9 هستند و رزولوشن آن‌ها نیز با همین نسبت تغییر می‌کند. به عنوان مثال رزولوشن Full-HD در یک مانیتور 16:9 میزان 1920*1080 است؛ اما در یک مانیتور عریض رزولوشن Full-HD دارای میزان 2520*1080 هستند.
XG49VQ
مانیتورهایی مانند مانیتور ایسوس ROG Strix XG49VQ وجود دارند که نسبت تصویر آن‌ها فراتر از 21:9 هستند؛ به عنوان مثال نسبت تصویر این مانیتور 32:9 است که دو برابر عرض یک مانیتور 16:9 را دارد و اندازه 49 اینچی پنل تصویر این مانیتور و نسبت تصویر آن باعث می‌شود تا استفاده از این مانیتور مشابه استفاده همزمان از دو مانیتور 16:9 با اندازه 27 اینچ بدون خط حاشیه بین دو مانیتور باشد.
با این تفاسیر قابل درک است که چرا گیمر‌های حرفه‌ای استفاده از یک مانیتور گیمینگ را حیاتی می‌دانند. در بازی‌هایی مانند Overwatch که اتفاقات بسیار سریع و پشت سر هم اتفاق می‌افتند، رقابت بین بازیکنان حرفه‌ای بسیار تنگاتنگ است و همین میلی‌ثانیه‌ها هستند که باعث تفاوت می‌شوند، پس برای آن‌ها حیاتی است که مانیتوری داشته باشند که به عملکرد بهتر آن‌ها نسبت به رقبا کمک کند.
در سوی دیگر نیز گیمرهای عادی حضور دارند که معتقدند مهم‌ترین ویژگی که یک مانیتور می‌تواند داشته باشد رزولوشن آن است و دیگر مشخصات یک مانیتور از اهمیت چندانی برخوردار نیست. این گیمرها به ظاهر بازی بیشتر از عملکرد خود در آن اهمیت می‌دهند و به دنبال مانیتورهایی مانند مانیتور ایسوس MX25AQ هستند که بزرگترین تصویر را با بیشترین رزولوشن، بهترین رنگ‌ها و واقعی‌ترین تصاویر را نمایش می‌دهند.
مانیتور عریض
گیمر‌های عادی به جای اینکه مانیتور گیمینگ تهیه کنند، بیشتر هزینه خود را صرف یک کارت گرافیک خوب با حافظه پردازش زیاد و ساپورت رزولوشن‌های بالا می‌کنند و بر این باورند که مانیتوری که استفاده می‌کنند اهمیت کمی در کیفیت بازی دارد.

فناوری‌های مانیتور گیمینگ
درست است که مانیتورهای گیمینگ از پنل‌هایی استفاده می‌کنند که تصاویر را با فریم ریت و سرعت بالا را به شما نمایش می‌دهند، اما در صورتی که پردازش تصاویر که توسط کارت گرافیک انجام می‌شود با مانیتور هماهنگی نداشته باشد تصویر شما خصوصاً در زمان‌هایی که تصویر با سرعت بالایی در حال حرکت و تغییر است دچار مشکلاتی مانند Tearing و Stuttering می‌شود.
g sync چیستاین اتفاقات زمانی رخ می‌دهند که فریم ریت کارت گرافیک شما با رفرش ریت مانیتورتان تطابق نداشته باشد؛ به همین دلیل فناوری‌هایی مانند FreeSync و G-Sync در کارت‌های گرافیک شرکت‌های AMD و Nvidia تعریف شده‌اند که در مانیتورهای گیمینگ حرفه‌ای‌تر پشتیبانی از این فناوری‌ها وجود دارد و هدف اصلی آن جلوگیری از رخ دادن چنین اتفاقاتی در حین بازی است.
همچنین با توجه به این موضوع اگر با داشتن مقداری پارگی تصویر مشکلی ندارید و حاضرید تا نداشتن این مشکل را با داشتن فریم ریت بالاتر تصویر عوض کنید می‌توانید تا با اورکلاک کردن مانیتور خود و تغییر تنظیمات خروجی تصویر مانیتور و کارت گرافیک و تطابق آن‌ها به صورت دستی فریم ریت تصویر خود را افزایش دهید.
توجه کنید که این کار باعث کاهش عمر مفید مانیتور می‌شود و عدد فریم ریت ماکزیموم نهایی که به آن دست پیدا می‌کنید برای هر عدد مانیتور متفاوت خواهد بود و ممکن است این عدد برای دو مانیتور یک مدل برابر نباشد.
البته این نکته نیز قابل ذکر است که تولید کنندگان مانیتورهای گیمینگ مانند ایسوس برای برخی از مانیتورها یک عدد فریم ریت را به صورت تبلیغاتی اعلام می‌کنند اما می‌گویند که به صورت استاندارد تا یک عدد بالاتری قابل اورکلاک کردن است.
به عنوان مثال مانیتور ایسوس VA24EHE تنها با اورکلاک شدن به فریم ریت تبلیغاتی 75 هرتز خود می‌رسد. اگر هم قصد اورکلاک کردن مانیتور گیمینگ خود را دارید با توجه به کارت گرافیکی که درحال استفاده از آن هستید روش انجام این کار متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: تفاوت کارت حافظه U3 با U1

تفاوت g sync و freesyncتفاوت FreeSync و G-Sync چیست؟
تفاوت اصلی این دو فناوری در شرکت‌های تولید کننده آن‌هاست، به طوری که فناوری FreeSync تنها در کارت‌های گرافیک شرکت AMD و G-Sync تنها در کارت‌های گرافیک شرکت Nvidia یافت می‌شوند؛ اما علاوه بر آن تفاوت‌های دیگری در نحوه کار این دو فناوری نیز وجود دارد.
فناوری FreeSync توانایی کار از طریق پورت‌های HDMI و پورت Display Port و پورت‌های Type-C پشتیبانی کننده از پروتکل HDMI مانند پورت تاندربولت را داراست؛ درحالی که فناوری G-Sync تنها قابلیت کار با پورت Display Port کار می‌کند.
Nvidia اعلام کرده است که قصد تغییر این رویه و اضافه کردن قابلیت کار فناوری G-Sync خود با پورت HDMI را دارد.
علاوه بر آن با توجه به این که این دو فناوری بر پایه Adaptive Syncronization یا فریم ریت پویا کار می‌کنند مانیتور شما نیاز به داشتن چیپست مخصوصی برای قابلیت پشتیبانی از این فناوری‌ها در زمان اتصال خود به کارت گرافیکی با این فناوری را داشته باشد؛ به همین دلیل است که برخی از مانیتورهای گیمینگ پشتیبانی از G-Sync و برخی دیگر پشتیبانی از FreeSync را جزو قابلیت‌های مانیتور خود معرفی می‌کنند و این قضیه مربوط به برند خاصی از مانیتورهای گیمینگ نمی‌شود. بنابراین اگر قصد تهیه مانیتور گیمینگ دارید بهتر است تا مدل کارت گرافیک خود را بررسی کنید و با توجه به آن مانیتور جدیدی برای خود تهیه کنید.

جمع‌بندی
آیا استفاده از مانیتور گیمینگ تأثیری در عملکرد شما دارد؟ بله، استفاده از یک مانیتور گیمینگ قطعاً عملکرد شما را در بازی ارتقاء خواهد داد، اما این ارتقاء در عملکرد به نوع بازی بستگی دارد. می‌توانید برخی از بهترین مانیتورهای گیمینگ ما را ببینید. همچنین اگر قصد تهیه یک مانیتور را دارید می‌توانید این مطلب را مطالعه کنید.
در صورتی که سؤالی در رابطه ب تجهیزات گیمینگ یا مانیتور گیمینگ دارید می‌توانید تا سؤال خود را در بخش کامنت‌ها ثبت کنید تا در اسرع وقت پاسخ آن را به شما ارائه دهیم.