• کاربر مهمان ،حجم مصرفی اینترت و دانلود شما از این انجمن به صورت نیم بها محاسبه می گرد . در صورتی که این سایت مورد توجه و رضایت شما قرار گرفته است ،لطفا با عضویت در سایت ،به جمع ما بپیوندید .
منتظر افتتاح فروشگاه اینترنتی جدید ما باشید . فروشگاه AZAX به زودی افتتاح خواهد شد .

سوال داغ کردن ترانسفرماتور

در مجموع 0 کاربر از این موضوع بازدید داشته است دیدن جزئیات

هم اکنون 1 نفر شامل 0عضو و 1مهمان در حال مشاهده این موضوع است

سیدمحمدرضا هاشمی آزاد

مدیر ارشد انجمن ها
عضو کادر مدیریت
مدیریت تبلیغات سایت
متصدی کانال انجمن در آپارات
کاربر VIP الماس
لایک ها
351
سلام
من یه ترانس 24 به 220 ولت ACدارم خیلی داغ میکنه تا حدی که نمی شه بهش دست زد خیلی خیلی داغ میکنه با چی خنکش کنم ؟؟؟
ممنون

مهران چمنی

مدیریت کل سایت
عضو کادر مدیریت
مدیریت کل انجمن ها
مدیریت کل فروشگاه
لایک ها
932
سلام
اطمینان دارید که ترانستون افزاینده و 24 ولت به 220 ولت هست ؟
چون به نظرم باید کاهنده و 220ولت به 24ولت باشه !

البته در پاسخ سوال شما فرقی ایجاد نمیکنه.
در هر صورت..
داغ کردن ترانس بر دو اساس هست :
1- نداشتن تهویه مناسب
2- قرارگرفتن در حداکثر توان کاری

در هر دو مورد باعث سوختن شارلاک روی سیم مفتول ترانس خواهد شد و با اتصالی کردن سیم پیچ ها به یکدیگر ، ترانس کارایی خود را از دست داده و به اصطلاح می سوزد.

پس باید دو شرایط رو برای آن فراهم کنید.
1- ترانس را در جایی با تهویه مناسب قرار دهید
2- از کشیدن حداکثر جریان از ترانستون خودداری کنید
به عنوان مثال اگر ترانس شما 5آمپر 24 ولت است ، از آن 3.5آمپر 24ولت بکشید.
یا فرض بفرمایید ماشینی سرعت آن تا 200کیلومتر جا دارد . اما اگر ماشین مدت زیادی در آن سرعت قرار بگیرد ،موتور میسوزاند.
پس جریان کمتری از مشخصات ترانستون بکشید.

و برای خنک سازیش
یک عدد هیتسینک cpu کامپیوتر را بردارید ،مقداری خمیر سلیکن یا چسب سلیکن بر روی سطح تماس بین هیتسینک و ترانس آغشته کنید.
سپس هیتسینک را در بالای ترانس قرارداده و محکم کنید
به نظر نیاز به داشتن فن نیست . اما اگر نیاز به دفع حرارت سریع تر دارید ، یک عدد فن کامپیوتر یا فن cpu نیز بر روی آن هیتسینک اضافه کنید.

موفق باشید.

مهران چمنی

مدیریت کل سایت
عضو کادر مدیریت
مدیریت کل انجمن ها
مدیریت کل فروشگاه
لایک ها
932
خواهش میکنم
اما لطفا برای ارسال تشکر ،از گزینه
2015-11-25_195448.jpg
که در پایین هر ارسال قرار دارد استفاده فرمایید.

آخرین ویرایش:

علی تحیری

عضو افتخاری
کاربر علمی و تخصصی
عضو انجمن 220ولت
کاربر VIP الماس
لایک ها
1,133
سلام
من یه ترانس 24 به 220 ولت ACدارم خیلی داغ میکنه تا حدی که نمی شه بهش دست زد خیلی خیلی داغ میکنه با چی خنکش کنم ؟؟؟
ممنون
با سلام :
ورودی ترانس را به برق 220 ولت و خروجی آن را بدون بار و آزاد بگذارید. ترانس شما بعد چند ساعت فقط باید یک مقدار بسیار کمی گرم کند. داغ شدن ترانس بدون بار نشان دهنده، اتصال کوتاه چندین لایه در ورودی ترانس می باشد.

dimooss

کاربر عضو
عضو انجمن 220ولت
کاربر عادی
لایک ها
12
با سلام خدمت اساتید گرامی
سوالی مرتبط در خصوص یک ترانس دست ساز داشتم...
من دوتا ترانس قدیمی220 به 12 ولت 4 آمپر دارم که در حالت بی بار بعد از گذشت 15 دقیقه هسته هاشون بشدت داغ میکنه(به 70 درجه میرسه) میخواستم راهنمایی های لازمه در خصوص اینکه مشکل از کجاست رو بهم لطف بفرمایید.

مشخصات ترانس هم بشرح ذیله:

مساحت هسته mm 23*37
ضریب خود القایی سیم پیچ اولیه 0.7 هانری
جریان سیم پیچ اولیه در حالت بی بار 0.2 امپر
جریان سیم پیچ اولیه در زمان کشیدن بار 4 آمپری برابر 0.41 امپر
مقاومت سیم پیچ اولیه 70 اهم
در ضمن ولتاژ خروجی تحولی ac برابر 10 ولت هستش ...
سیم پیچ ثانویه سالمه(چون یکیشونو باز کردم و دوباره پیچیدم...) و از سیم پیچ اولویه بی اطلاعم و بنظرم مشکلی نداشته باشه ولی هسته خیلی داغ میکنه... در ضمن با محاسبه توان وروودی و خروجی میشه فهمید که یه چیزی درست نیست...(توان ها برابر نیست..تلفات زیاده... 0.41*220 کجا و 10*4 کجا...).
من خودم هم البته به شکل هسته بدبین هستم چون مستطیل کشیده هستش و از تناسب 3/4 خارجه...

خلاصه ممنون میشم یه راهنمایی که اشکال از کجا میتونه باشه بهم بگین.

dimooss

کاربر عضو
عضو انجمن 220ولت
کاربر عادی
لایک ها
12
در ضمن مشکلی که جناب آقای تحیری فرمودند، رو بررسی کردم ولی در ظاهر هیچ اتصالی در سیم پیچ اولیه نبود.

علی تحیری

عضو افتخاری
کاربر علمی و تخصصی
عضو انجمن 220ولت
کاربر VIP الماس
لایک ها
1,133
با سلام خدمت اساتید گرامی
سوالی مرتبط در خصوص یک ترانس دست ساز داشتم...
من دوتا ترانس قدیمی220 به 12 ولت 4 آمپر دارم که در حالت بی بار بعد از گذشت 15 دقیقه هسته هاشون بشدت داغ میکنه(به 70 درجه میرسه) میخواستم راهنمایی های لازمه در خصوص اینکه مشکل از کجاست رو بهم لطف بفرمایید.

مشخصات ترانس هم بشرح ذیله:

مساحت هسته mm 23*37
ضریب خود القایی سیم پیچ اولیه 0.7 هانری
جریان سیم پیچ اولیه در حالت بی بار 0.2 امپر
جریان سیم پیچ اولیه در زمان کشیدن بار 4 آمپری برابر 0.41 امپر
مقاومت سیم پیچ اولیه 70 اهم
در ضمن ولتاژ خروجی تحولی ac برابر 10 ولت هستش ...
سیم پیچ ثانویه سالمه(چون یکیشونو باز کردم و دوباره پیچیدم...) و از سیم پیچ اولویه بی اطلاعم و بنظرم مشکلی نداشته باشه ولی هسته خیلی داغ میکنه... در ضمن با محاسبه توان وروودی و خروجی میشه فهمید که یه چیزی درست نیست...(توان ها برابر نیست..تلفات زیاده... 0.41*220 کجا و 10*4 کجا...).
من خودم هم البته به شکل هسته بدبین هستم چون مستطیل کشیده هستش و از تناسب 3/4 خارجه...

خلاصه ممنون میشم یه راهنمایی که اشکال از کجا میتونه باشه بهم بگین.
با سلام :
مشکل در کل محاسبات ترانس است. چون وقتی که شما از یک ترانس 220 ولت به 12 ولت 4 آمپر در خروجی 4 آمپر می کشید، توان خروجی شما می شود 48 ولت آمپر و توان ورودی شما در حال حاضر 90 ولت آمپر( 90 = 0.41 × 220 ولت) با توجه به این که حداکثر توان تلفاتی در این گونه ترانس ها باید بین 10 الی 15 درصد باشد، اما متاسفانه اختلاف توان تلفاتی بین ورودی و خروجی شما بیش از 180 درصد است (1.875 = 48 ÷ 90) و علت داغ کردن هم همین محسبات اشتباه می باشد. !!!
اما برای محاسبه هسته برای یک ترانس 12 ولت 4 آمپر، یا 48 ولت آمپر حداقل مساحت قابل قبول هسته حدود 8.4 سانتی متر مربع می باشد که مساحت هسته فعلی ترانس شما تقریبا درست است. (8.4 = 2.3 × 3.7 ) اما جنس هسته، عدم محاسبات درست در قطر سیم ها و تعداد دور سیم پیچ های اولیه و ثانویه باعث این مشکل می شود.

علی تحیری

عضو افتخاری
کاربر علمی و تخصصی
عضو انجمن 220ولت
کاربر VIP الماس
لایک ها
1,133
در ضمن مشکلی که جناب آقای تحیری فرمودند، رو بررسی کردم ولی در ظاهر هیچ اتصالی در سیم پیچ اولیه نبود.
اشتباه در کل محاسبات ترانس، بجز مساحت سطح مقطع ترانس

dimooss

کاربر عضو
عضو انجمن 220ولت
کاربر عادی
لایک ها
12
خیلی ممنون استاد. البته با بررسی تعداد دور سیم پیچ اولیه (از نسبت مقاومت کل به مقاومت طولی سیم) در حدود 900 دور را برای اولیه بدست آوردم که با توجه به محاسبات ترانس باید در حدود 1300 دور باشد که احتمالا مشکل از همین خواهد بود.
سوال دیگری که داشتم این است که اگر تعداد دور اولیه بیش از محاسبات لازم(برای حالات استاندارد دور اولیه) باشد در عمل دارای چه مزیتی خواهد بود. ممنون.

علی تحیری

عضو افتخاری
کاربر علمی و تخصصی
عضو انجمن 220ولت
کاربر VIP الماس
لایک ها
1,133
خیلی ممنون استاد. البته با بررسی تعداد دور سیم پیچ اولیه (از نسبت مقاومت کل به مقاومت طولی سیم) در حدود 900 دور را برای اولیه بدست آوردم که با توجه به محاسبات ترانس باید در حدود 1300 دور باشد که احتمالا مشکل از همین خواهد بود.
سوال دیگری که داشتم این است که اگر تعداد دور اولیه بیش از محاسبات لازم(برای حالات استاندارد دور اولیه) باشد در عمل دارای چه مزیتی خواهد بود. ممنون.
با سلام :
با چندین دور بر ولت اضافه در اولیه ترانس زیاد مشکلی ایجاد نمی کند و جزو مزیتی نمی باشد، اما سبب عدم تناسب ولتاژ ورودی به خروجی و جریان خواهد شد. چون طبق فرمول تعداد دور های اولیه و ثانویه باید با هم تناسب داشته باشند.